Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsförberedande Nybörjare barn


INSTÄLLD TILLSVIDARE

Denna grupp leds av Michelle och Jacob. Jacob har efarenhet av att tävla både som ungdom och vuxen. Michelle var en Europas bästa fighter i ungdomsklassen sedan kadettklassen och nu Junior klassen med flera guld på stora tävingar som Danska Öppna, Norska Öppna, Polska Öppna Hollands Waterpoort mfl.

Gruppens fokus ligger på att lära barn och ungdomar grunderna i kumite så som förflyttning, slagteknik, sparkteknik, blockader med syftet att förbereda dom inför uppflyttning till tävlingsgruppen och sin första tävling. För att få tävla i kumite måste du under året fylla 10år, du ska ha tränat minst 2år eller inneha minst 8mon.  När du lärt dig grunderna och fyllt, eller ska fylla, 10år kommer du flyttas upp till den vanliga tävlingsgruppen.

I tävlingsgruppen kommer du träna med dom som redan tävlar. Beronde på hur din utveckling ser ut kan det ta allt från 6 månader och upp till över ett år innan du tävlar för första gången. Vi är väldigt noga med att inte skicka ut tävlande som inte är redo, dels för att det finns en skaderisk men även för den rädsla som sätter sig och kan ta år att få bort om man inte är redo för fighten. Vi tävlar även i kata, här får du tävla omgånde. Det enda kravet är att man ska kunna sin kata, vanligtvis är kravet att du ska kunna minst 3 olika kata i den klass man tävlar. Vissa tävlingar kräver dock att man ska kunna 4st eller fler. Tävlar du i ex. Polen så går det på ålder istället, det betyder att du oavsett grad ska kunna ett visst antal kata (även kata som översiger din grad).

Gruppen har ett mycket begränsat antal platser, mellan 4-8st beronde på gruppmedlemmarna.  Kravet för att medverka i gruppen är god fokus och en vilja att lära, samt ska du ska ha tränat minst 6 månader eller graderat minst en gång. För att ställa dig i kö skickar du ett medelande till This is a mailto link med namn, grad och ålder på den som önskar medverka. Vi kontaktar er så snart en plats blir ledig. Obs! Föräldrar tillåts inte titta på under dessa pass då vi vill att barnen ska kunna lägga hela sin fokus på träningen.

Uppdaterad: 17 APR 2019 01:36 Skribent: Johan Karlquist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Huskvarna Kyokushin KK - Budo & Kampsport
Huskvarna Kyokushin Karate, Stationsgatan 24
56133 Huskvarna

Besöksadress:
Huskvarna Kyokushin Karate, Stationsgatan 24
56133 Huskvarna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@huskvarna-karat...

Se all info