Hoppa till sidans innehåll

HKK Historia


 Klubbens grundare Nils-Göran Lantz berättar hur det kom sig att klubben startade

Jag började träna i en klubb 1973 som fanns i Jönköping och som hette Vätterstads Karate Kai. 1978 gick klubben över till Sport Karate kickboxning och det var inget för mig. Då föddes tanken på att köra igång något i Huskvarna. Jag började med att fråga några jobbarkompisar om dom skulle vara intresserade. Jag fick då med mig Jimmy Hegg (som var den första eleven) och som sedermera har betytt mycket för klubben.

I början när föreningen grundades och en styrelse skulle till var jag tvungen att ha några namn till, Boine och Krister namn fick stå med men jag skötte allt själv.... Det började med att jag fick hyra gymnastiksalen på Oxhagsskolan några timmar varje lördag. Sedermera lyckades jag få hyra 1/2 delen av vår nuvarande B dojo, detta blev då ett litet lyft för klubben.

I början var det mycket att hålla i, instruera elever plus sköta allt administrativt.. och man ska komma ihåg att på den tiden fanns den inga datorer. Men undan för undan kom det fler elever och då framför allt bröderna Lindgren (Putte&Kalle) och Jonas. Kalle var den som bland annat drog igång tävlingsverksamheten i klubben.

Samtidigt hade jag ett jättestöd av flera andra, bland annat Shihan Brian Fitkin som har hjälpt mig mycket. Mellan åren 1978 - 1982 fick jag tillstånd av Shihan Fitkin att som 3:e kyare gradera 10-9:e kyu.

Man kan säga att Kalle och Jonas (Jonas är sensei i dag och fortfarande aktiv i klubben ) har lagt ner hela sin själ i klubben. Ställt upp på fritiden med att bygga om och restaurera dojon, instruera och bygga upp klubben. 1996 tog Jonas ta över ordf. klubban (och jag blev invald till Hedersordförande i klubben)

Andra namn som varit aktiva Stefan Vatten , Dan Atterling, Janne Johansson med flera som alla har gjort mycket för klubben och ska ha all heder för det.

Nils-Göran Lantz (Grundare av klubben  visar bentekniker mot Sensei Jonas Sjödin (Klubben Sensei)

7

 

Yttligare en bild på Göran och Jonas 

6

 Nilla-Göran Lantz och Shihan Brian Fitkin. Många minns nog blåmärkerna när man graderade för denna stränga man=)

4

 

Träningsläger i Helsingborg 1980

Stående från vänster:  NR. 1 Stefan "Vatten"  Nr. 4 Seth "Kingeri" Jonhson   nr. 5 Uddenberg  nr. 6 Poa Lindgren

Sittande från vänster:  Nr 1 Leif Åkersten  nr 3 Jimmy Hegg  (en liten legendar i klubben)  nr  5 P. Grankvist och Per Folkesson.

2

Uppdaterad: 24 JAN 2017 08:44

Postadress:
Huskvarna Kyokushin KK - Budo & Kampsport
Huskvarna Kyokushin Karate, Stationsgatan 24
56133 Huskvarna

Besöksadress:
Huskvarna Kyokushin Karate, Stationsgatan 24
56133 Huskvarna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@huskvarna-karat...

Se all info