Klubbinfo

Välkommen till Huskvarna Kyokushin Karate

Karate handlar om

… personlig utveckling där man tränar på sina egna villkor, kille som tjej, ung som gammal. Vi bedriver även frivillig tävlingsverksamhet där vi historiskt sett varit mycket framgångsrika, med såväl svensk som europeisk medaljskörd.Vi är anslutna till Svenska Budoförbundet, Småland Blekinges Budoförbund samt Swedish Karate Kyokushinkai (SKK). Våra instruktörer är utbildade av Svenska Budoförbundet. Som medlem i Huskvarna Kyokushin Karate har du möjlighet att deltaga på läger, tävlingar och utbildningar runt om i Sverige. Vår stilorganisation ”SKK” omfattar ca 30 klubbar. I våra lokaler finns också ett minigym, bastu, litet kök samt ett fikarum att tillgå om man vill träna lite extra eller bara ta en fika med sina kompisar.

Karate som träningsform

Att träna karate är inte som att träna fotboll, basket eller liknande. I karate lär man sig saker som lösryckta ur sitt sammanhang kan vara farliga. Inom karaten finns inga ”hemliga tricks” eller ”mystiska dödssparkar” som du kan lära dig på en kväll. Det som finns är hård fysisk träning. Du lär dig behärska din kropp på ett helt nytt sätt och när du tränar den, tränar du också ditt psyke, vilket är minst lika viktigt. Det tar många år att lära sig behärska karatekonsten och detta kan endast uppnås genom att träna grundtekniker ihärdigt och ofta. Genom hård grundtekniksträning får vi balans, hållning, koordination och styrka. Denna form av träning kan ibland kännas enformig och monoton. Genom att övervinna denna känsla lär vi oss emellertid att bygga upp vår mentala styrka samtidigt som vi stärker vår självdisciplin, vilket vi även kan ha nytta av utanför träningslokalen. Karate tränas barfota i Gi (karatedräkt) men som nybörjare kan du träna i t-shirt och mjukisbyxor. Undvik helst kläder i syntetmaterial.
Om du vill börja träna är du välkommen till vår dojo (träningslokal) i Huskvarna Folkets Park. Du är självklart också välkommen om du bara vill titta på ett träningspass. I Huskvarna Kyokushin Karate tränar alla på sina egna villkor, kille som tjej, ung som gammal. Ingen behöver känna sig utanför!

Huskvarna Kyokushin KK - Budo och Kampsport

Bildad [saknas] Information
Föreningsnummer 12067-23
Postadress Huskvarna Kyokushin Karate, Stationsgatan 24